homeČlánkyLegální snížení výkonu u motorky
PRODUKTY
Nejprodávanější

Legální snížení výkonu u motorky

1.12.2020

Snížení výkonu motorky vyhledávají především začínající motorkáři, kteří si chtějí v pořídit silnou motorku, ale nemohou ji zatím legálně řídit – mají řidičské oprávnění skupin A2 a mohou od 18 let řídit stroj s výkonem do 35 kW. Možnost řídit silnější motorku bez omezení výkonu umožňuje řidičský průkaz skupiny A, který má však mimo jiné v podmínkách i věkovou hranici 24 let či povinnost vlastnit ŘP skupiny A2 minimálně dva roky.

Pro snížení výkonu motocyklu nabízíme homologované sady schválené Ministerstvem dopravy. Změnu výkonu zapisujeme do velkého TP.

Poslat parametry mé motorky

Snížení výkonu motorky na 11 kW, 25 kW a 35 kW

Stali jsme se výhradními dovozci německé firmy Alpha Technik a na základě získaného povolení od Ministerstva dopravy provádíme snižování výkonu motocyklů na 11, 25 a 35 kW.

Upravíme výkon motorky podle vašich možností

Pořízení motorky s nižším výkonem, za dva roky její prodej a nový nákup silnějšího stroje se většinou nevyplácí. Proto pokud vás láká silná motorka a uvažujete o rozšíření ŘP o skupinu A, splňte si sen a plechovou krásku si pořiďte rovnou. A my zajistíme, že než budete moci na silné motorce legálně jezdit, aby byl její výkon snížený („přiškrcený“) na potřebnou hodnotu. Jakmile budete mít hotový řidičský průkaz A, sadu na snížení výkonu odstraníme a motorka bude mít opět svůj původní tah.

Jak probíhá snižování výkonu u motocyklu?

Sada na snížení výkonu se objednává na VIN Vašeho motocyklu, je důležitý rok výroby, typ motocyklu i výchozí výkon, a proto je nezbytně nutné dodržet následující postup:

1. Zašlete nám vyplněný objednávací formulář, do kterého také nahrajete obě strany velkého TP (technického průkazu).
2. Vyplňte prosím do formuláře také vaše kontaktní údaje, na koho máme vystavit fakturu – jméno, příjmení, adresu, telefon, e-mail.
3. Údaje z TP zasíláme do Německa, kde ověří, zda lze u vašeho motocyklu snížit výkon. V případě kladné odpovědi vám vystavíme zálohovou fakturu.
4. Po zaplacení zálohy na náš účet objednáváme sadu v Německu, pokud nejsou svátky, je doručena zpravidla do týdne k nám a můžeme se domluvit na montáži.
5. Montáž je u nás na počkání se zapsáním úpravy do velkého TP.

Upozornění

Podívejte se v požadované kategorii výkonu, zda lze u vašeho motocyklu snížení provést. Musí souhlasit rok výroby, typ motocyklu a výchozí výkon. Pokud tomu tak je, vyplňte prosím objednávací formulář.

  • Pokud je malý rozdíl v roku výroby, zašlete nám oskenovaný technický průkaz a údaje prověříme u výrobce v Německu.
  • V případě, že jste sadu na snížení výkonu nedohledali, tak je možné, že sada není, nebo je ve fázi vývoje (zejména u nových modelů) a bude brzy uvedena na trh.
  • Pamatujte, že dle legislativy lze omezit výkon motocyklu maximálně s dvojnásobným výkonem. Nejvyšší hranice pro snížení výkonu je tedy 70 kW.
4