homeČlánkyLi-on baterie – blíží se revoluce?
PRODUKTY
Nejprodávanější

Li-on baterie – blíží se revoluce?

20.7.2020

Slyšeli jste už o lithiových bateriích? V mobilních telefonech a podobných zařízeních věc zcela běžná, ale v podobě motocyklových baterií? X-Racer – lithiové baterie pro motocykly a skútry – jsou skvělou alternativou proti olověným bateriím a svým majitelům přinášejí celou škálu výhod.

Lithiové baterie X-Racer si vaše motorka zamiluje

Každý si zasloužíme občas rozmazlit a vaše motorka není výjimkou. Udělejte radost své krásce na dvou kolech i sobě a pořiďte si revoluční lithiovou baterii X-Racer.

A o jakou revoluci se to jedná?

  • Na prvním místě je hmotnost. Ta je totiž u těchto baterek zcela zásadně rozdílná oproti klasickým olověným akumulátorům. Při prvním kontaktu vám lithiová baterka bude připadat spíše jako maketa. Je třikrát lehčí, zároveň je v ní ukryt vyšší výkon, což oceníte hlavně při opakovaných startech, a to i při nižších teplotách, kdy běžné akumulátory zpravidla selhávají.
  • Životnost „li-onek“ je kolem pěti let (více než 2000 kompletních životních cyklů), současně vydrží dlouhé období neaktivity (až jeden rok) a to proto, že nemá sklon k samovybíjení. Li-onová batrie ztratí za měsíc pouze necelé 1 % své kapacity, kdežto olověná i 10%.
  • Zcela revoluční je také doba nabíjení. Pouhých šest minut trvá nabití do 90% kapacity! Stav nabití všech baterií X-Racer je pak možno kdykoliv zkontrolovat pomocí sériově zabudované kontrolky, takže už nepotřebujete žádný měřák.
  • A charakteristická zelená barva X-Racerů? Ta rozhodně není náhodná. Uvnitř obalu totiž nejsou žádné kyseliny ani těžké kovy, takže tyto baterky nezatěžují životní prostředí.

Momentálně je dostupných 15 základních modelů značených Lithium 1 až 15, kterými ovšem dokážete nahradit mnohem více typů běžných akumulátorů. Cenově se X-Racery pohybují od 1490 Kč do 6710 Kč.

Chci lithiovou baterii 

Potřebujete poradit s výběrem? Jsme tu pro vás.

4